- ME OLEMME MORE THAN WORK -

NIINA LUOTAMO

"Työnohjaajana olen eteenpäin vievä, suora ja ongelmia pelkäämätön. Rento tyyppi, jolle on helppo puhua.

Teen työnohjausta työyhteisöille ja esihenkilöille. On tärkeää, että esihenkilöillä on luottamuksellinen ja avoin suhde henkilöstöön. Tulehtuneet välit ja väärinymmärrykset vaikeuttavat ja kuormittavat työssä suoriutumista. Myös työn laatu kärsii. Työnohjauksessa esihenkilö saa konkreettisia keinoja oman toimenkuvansa ja johtamisensa selkeyttämiseen hankalissakin tilanteissa.

En pelkää tarttua vaikeisiinkaan asioihin. Ryhmätyönohjauksessa jokainen tulee kuulluksi. Luottamus on kaiken a ja o.

Minulla on kokemusta niin työntekijän kuin työnantajan roolista, joten pystyn lukemaan tilanteita ja asioita molemmista näkökulmista. 13 vuotta yrittäjänä ja K-kauppiaana on kerryttänyt osaamistani henkilöstöjohtamisesta, liiketoiminnasta ja ongelmanratkaisusta hektisessä arjessa.

Ymmärrys ihmisyydestä on tullut tutuksi aiemmasta ammatistani: olen tehnyt vuosia töitä mielenterveys- ja päihdepuolella sekä vanhusten parissa. 

Rakkain harrastukseni on avantouinti. Se on loistavaa stressin poistoa ja mielen hallintaa. Jos haluat kokeilla, työnohjaus avantoon pulahtamisen kera järjestyy kyllä!"

TOIMIPAIKKA: Pääkaupunkiseutu ja etänä yksilöohjauksia

TYÖKIELI: suomi 

YHTEYSTIEDOT: tyonohjaaja.luotamoniina@gmail.com p. 050 380 1084


"Työtiimi on ollut erittäin tyytyväinen tapaasi käsitellä asioita. On ollut ilo huomata, että

ratkaisukeskeiset menetelmät toimivat mainiosti myös ryhmien luotsaamisessa"

MARJO VUORINEN

"Tiedän, millaista on olla johtaja, johtoryhmän jäsen, väliportaan päällikkö, työntekijä - ja ihminen. Sparraajana en anna valmiita vastauksia, vaan luotsaan parhaiten tietäjät - eli asiakkaat itse - ajattelemaan syvällisesti ja raikkaasti. Autan kirkastamaan tavoitteen, löytämään uusia näkökulmia, huomaamaan hetteiköt ja mahdollisuudet sekä viemään ideat käytäntöön. Ei pelkkää puhetta, vaan konkretiaa ja aitoa muutosta!

Tyyppinä olen helposti lähestyttävä, mutta vaikeitakin kysymyksiä esittävä ammattilainen, jonka ohjauksissa myös nauretaan.Vuosien johtaja- ja esihenkilökokemukseni mediassa ja strategisessa viestintätoimistossa tuo vankan pohjan tehdä työnohjausta ja valmennusta työelämän vaativissa kysymyksissä. Minulla on johtamisen erikoisammattitutkinto ja laaja kokemus yhteistyöstä eri alojen yritysten kanssa aina teknologiateollisuudesta huippuravintoloihin, terveysalalta kiinteistökehittämiseen. Olen Better Days Oy:n perustaja ja hyvinvointihotelli Lupon yhteistyökumppani. Missionani on hyvinvoiva ihminen töissä ja kotona."

TOIMIPAIKKA: Helsinki, pääkaupunkiseutu, Tampere, Forssa

TYÖKIELI: suomi 

YHTEYSTIEDOT: marjo.vuorinen@betterdays.fi p. 0400 184 956 

NETTISIVUT: www.betterdays.fi  www.terapeuttisi.fi

"Marjon kanssa tuntui heti, että tulin aidosti kohdatuksi. Työnohjaus on tukenut työssäjaksamistani ja antanut minulle rohkeutta olla oma itseni esihenkilötyössäni." 

JATTA LANKI

"Tavoitteeni on, että työnohjaustilanteet ovat asiakkaalle voimaannuttavia ja hän lähtee tapaamisesta hymy kasvoillaan - mukanaan aina joku positiivinen oivallus.

Tapaamisissa suuntaamme vahvasti tulevaan. Työskentelyotteeni on voimavaroihin painottuva ja ratkaisuja hakeva, juuri asiakkaalle itselleen sopivine tapoineen. Positiivinen psykologia on mukana kaikessa tekemisessäni.

Minulla on laaja kokemus koulumaailmasta. Olen toiminut erilaisissa asiantuntija- ja hallintotehtävissä, kouluttanut opettajia ja ohjaajia sekä toiminut pitkään erityisopettajana ja luokanopettajana. Olen myös ratkaisukeskeinen nepsy-valmentaja.

Työnohjauksessa hyödynnän organisaatioiden, niiden toimintatapojen ja rakenteiden tuntemista. Ymmärrän eri henkilöstöryhmien kipukohtia, kuormittavia tekijöitä, haasteita ja asioiden taustoja.

Minut saa liekkeihin asiakkaan kanssa yhdessä kulkeminen. Sen, että voin kysymyksilläni avata asiakkaalle voimavaratekijän tai ilon aiheen. Olen saanut kiitosta avoimesta, lämpimästä ja luotettavasta ilmapiiristä."


TOIMIPAIKKA: Lappeenranta, muu Kaakkois-Suomi ja etänä yksilötyönohjausta

TYÖKIELI: suomi

YHTEYSTIEDOT: jatta@agnitio.fi , p. 044 574 9476 

NETTISIVUT: www.agnitio.fi

"Tiimimme sai Jatan työnohjauksessa energistä sparrausta, jonka avulla pääsimme tavoitteeseemme. Aiomme tulevaisuudessakin käyttää työnohjausta kehittymisemme tukena."


VELLU TASKILA

"Lupaan ratkaisukeskeisenä työnohjaajana lempeää puserrusta, joustavuutta ja herkällä korvalla kuuntelua. Vien prosessia tiukasti mutta rauhallisesti eteenpäin, katse pallossa.

Ratkaisukeskeinen ote on aktiivinen. Ongelmia ei jäädä vatvomaan loputtomiin, vaan huomio käännetään tavoitteeseen ja siihen, mitä asiakas itse voi tehdä. Työnohjaus on asiakkaalle mahdollisuus saada muutettua omaa työelämää paremmaksi.

Olen järjestöammattilainen: ollut mm. kahden ammattikorkeakoulun opiskelijakunnassa pääsihteerinä, opiskelijakuntien liitossa edunvalvonta- ja hallinnon asiantuntijana sekä toiminnanjohtajan sijaisena. Olen koulutukseltani kauppatieteiden kandidaatti.

Tunnen edunvalvonnan, konfliktien ratkomisen ja entisenä työsuojeluvaltuutettuna myös työhyvinvoinnin kiemurat. Olen neuvottelutaitoinen ja kaikki osapuolet tasapuolisesti mukaan ottava työnohjaaja. Hankalissa tilanteissa pyrin löytämään nopeasti ratkaisukeinot.

Pyöräliikenteen edistäminen on ollut viime vuosina sydämen asia niin harrastuksena kuin työssäni Pyöräliiton toiminnanjohtajana. Minut tunnetaankin miehenä, joka kulkee joka paikkaan pyörällä." 


TOIMIPAIKKA: Pääkaupunkiseutu ja etäohjauksia

TYÖKIELI: suomi ja englanti

YHTEYSTIEDOT: vellu.taskila@iki.fi , p. 044 238 5384

"Työnohjauksessa paneuduttiin minulle keskeisiin asioihin. Vellun ammattitaidolla niihin löytyi käsittelytapoja, jotka veivät ajatteluani eteenpäin ja antoivat työkaluja itseni kehittämiseen" 

ANNIKA PAANANEN

"Käytännönläheistä, eteenpäin katsovaa ja hyvää fiilistä tuovaa. Siinä työnohjaukseni kivijalat.

Kun yritys haluaa tarjota työntekijöilleen työnohjausta, ajattelen aina, että jo tilauksessa on positiivinen lähtökohta. Se kertoo pyrkimyksestä tehdä työelämästä parempaa, mikä on hyvä perusta vaikeidenkin asioiden selvittämiseen.

Vuodet henkilöstöjohtajana ovat avanneet hyvän kokonaiskuvan työelämästä myös työnantajan näkövinkkelistä. Työskentelen urheilujärjestössä, jonne tulin Suomen Komediateatterin markkinointijohtajan paikalta. Kokemukseni HR:n, viestinnän ja markkinoinnin johtotehtävissä tuo työnohjaukseeni eri alojen ja eri kokoisten työympäristöjen ymmärrystä. Tunnen urheilun ja luovien alojen haasteet. Tiedän, miten rakentaa toimintamalleja niin, että luovuus säilyy, mutta työntekemisen kehys on yhteinen.

Mahdollisuuksien maailma kiehtoo minua. Siihen kannustan asiakkaitanikin. Olen saanut kiitosta ilmapiiristä, jossa on turvallinen puhua sekä tunteesta, että asiat ratkeavat, eikä tilanne ole toivoton."


TOIMIPAIKKA: Pääkaupunkiseutu

TYÖKIELI: suomi, englanti ja ruotsi

YHTEYSTIEDOT: paananen.annika@gmail.com

 


"Kiitos Annika, saimme sinun ansiostasi pienen työyhteisömme rooleja selkeytettyä. Sinulla oli empaattinen ja osin jopa humoristinen tapa osoittaa, kuinka yksinkertaisilla muutoksilla saimme tiimistämme toimivamman."


REETTA LAAKKONEN

"Entisenä urheilijana tiedän että onnistumiset haetaan positiivisen kautta. Sama pätee ratkaisukeskeisessä työnohjauksessa. Parhaita hetkiä ovat ne, kun saan ihmisen löytämään omat vahvuutensa ja oivaltamaan itse, että vaikeistakin tilanteista selvitään.

Olen entinen golfinpelaaja ja toiminut myös lajin tyttöjen maajoukkuevalmentajana. Päivätyössäni Liikkuva aikuinen -ohjelmassa pohdin, miten saada työnantajat ja -tekijät heräämään liikunnan merkitykseen työkyvyn ja työhyvinvoinnin ylläpitäjinä. Työnohjaajana lähestyn samaa aihetta henkiseltä puolelta ja hyödynnän myös fyysisen puolen tuntemustani.

Pitkään urheiluvalmennuksen piirissä olleena, amerikkalaisessa yliopistossa vuosia urheilustipendillä opiskelleena ja liikuntatieteiden maisterina tuon työnohjaukseen tavoitteellisuutta, sinnikkyyttä ja positiivista elämänkatsomusta. Minulla on pitkä kansainvälinen työkokemus, mikä antaa arvokasta kokemusta eri kulttuuritaustoista olevien kanssa työskentelyyn." TOIMIPAIKKA: Jyväskylä ja lähialueet

TYÖKIELI: suomi ja englanti

YHTEYSTIEDOT: reettalaakkonen78@gmail.com, p. 044-0787930 


"Reetta osaa kohdata viisaasti ja lämpimästi. Hän ei tarjoa valmiiksi pureskeltuja vastauksia, vaan auttaa löytämään ne itse. Löysin konkreettisia keinoja rytmittää tekemisiäni ja asettaa tarvitsemiani rajoja."


TUIJA MARTIKAINEN

"Olen oivalluttaja ja mahdollistaja, jolla on täysi luotto siihen, että asiakas osaa ja tietää itse moneen asiaan vastauksen. Minun tehtäväni on auttaa häntä huomaamaan erilaiset vaihtoehdot ja jeesaamaan kaikin puolin.

Työnohjaukseen voi tulla niin valmiin ongelman kuin epäselvän, hankalan tunteen kanssa. Asioista saa puhua niiden oikeilla nimillä ja tilannetta puretaan eri tarkastelukulmien kautta. Tyyppinä olen positiivinen ja suoralinjainen tsemppaaja.

Olen myös työyhteisösovittelija. Työsovittelulla voi säästää hermoja, inhimillistä kärsimystä, aikaa ja rahaa. Lakiteitse asioiden selvittäminen on aina kallista ja usein se myös pilaa osapuolten välisen ihmissuhteen. Työsovittelulla voidaan välttyä molemmilta.

Olen hyvinvointialan yrittäjä ja fysioterapeutti - tehnyt vuosia työyhteisövalmennuksia ja ohjannut yritysryhmiä liikunnan ja elämäntapamuutosten pariin. Tunnen myös julkisen terveydenhallinnon rakenteet.

Yrityksemme repertuaariin kuuluvat työelämäpalvelujen lisäksi kuntosali, kehonhuolto ja fysioterapia. Minulla on yritysjohdon erikoisammattitutkinto ja tunnen yrittäjyyden koukerot 14 vuoden ajalta. Olen Kuopion perusturva- ja terveyslautakunnan jäsen."

TOIMIPAIKKA: Kuopio ja Pohjois-Savo. Etä- ja lähitapaamiset, yksilöitä ja ryhmiä.

YHTEYSTIEDOT: tuija.martikainen@elementstudio.fi p. 044 331 8668

TYÖKIELI: suomi 

NETTISIVUTwww.elementstudio.fi 

"Tuijan työnohjauksessa on mutkaton tunnelma. On ollut tärkeää saada käydä läpi työhön liittyviä

epäkohtia ja pohtia niihin ratkaisuja neutraalin henkilön kanssa. Olen saanut vahvistusta ja luottoa
siihen, että osaan työni, vaikka en juuri nyt pystykään parhaaseen suoritukseen."

NETTA TOLJANDER

"Työnohjaus on parhaimmillaan vähän maaginenkin hetki. Niin intensiivistä ja asiakkaan tuoman aiheen äärelle pysähtymistä, että muu maailma katoaa. Yhteinen tutkimusmatka.

Tärkeää on, että ohjattava kokee saapuneensa turvalliseen paikkaan, jossa ei ole kiirettä mihinkään ja jossa keskitytään hänelle tärkeisiin asioihin. Paikalle saa tulla juuri sellaisena kuin on, omine vahvuuksineen ja kehityskohtineen, ilman rooleja.

Minulla on taito olla ihminen ihmiselle, oli hän millä organisaatio- tai tehtävätasolla tahansa. En erottele työ- ja kotiminää. Ihminen on aina kokonaisuus.

Työnohjaus sopii niille, jotka haluavat reflektoida tilannettaan ja lähteä matkalle sisimpäänsä, etsimään omaa potentiaaliaan ja mahdollisuuksiaan. Kuten myös niille, jotka haluavat selventää ajatuksiaan, saada työnsä sujuvammaksi ja voida paremmin.

Olen läsnäoleva ja lempeä, vuosien esihenkilökokemuksen omaava, työnohjaaja ja coach. Uskallan haastaa myös vaikeat asiat ja epäkohdat.

Lisäksi vedän Jollas Instituutissa yksilö- ja ryhmäcoachingin lisäksi johtamisen ja esimiestyön valmennuksia, fasilitoin ja opetan. Teen ammattitutkintojen opettaja-arviointeja. Kehitän myös liiketoimintaa yhdessä osuuskauppojen kanssa. Pystyn nopeasti hahmottamaan kokonaiskuvan ja ytimen asiakkaan tilanteessa."

TOIMIPAIKKA: Porvoo, pääkaupunkiseutu ja etänä

TYÖKIELI: suomi

YHTEYSTIEDOT: netta.toljander@gmail.com p. 050-5681466


"Esimiehen työpäivät ja ongelmat ovat aika usein niitä, jotka pitää yksin ratkaista. Netan kanssa näistä asioista pystyy keskustelemaan luottamuksellisesti, ja asioihin saa useinkin uusia näkökulmia" 

MERITUULI HERRALA

"Työnohjaus on pysähtymispaikka hektisen työelämän keskellä. Luon asiakkaalleni tilan, jossa hän voi rauhassa ja luottamuksellisesti keskustella itselle tärkeistä asioista -
liittyy se sitten työtilanteeseen, urasuunnitelmiin tai motivaatioon - ja pohtia niihin tarvittavat stepit.Työnohjaajana näen nopeasti kontekstin, jossa työnohjattava liikkuu, sillä tunnen HR-ammattilaisena työn ja työympäristöt lainsäädännöstä ja muista työn reunaehdoista lähtien.
Tunnen myös esihenkilötyön haasteet ja vaatimukset. Työnohjaajana osaamiseeni
kuuluu erityisesti esihenkilötyön tukeminen, uraan ja motivaatioon liittyvät kysymykset sekä tiimien tuki muutoksissa.Osaamisen kehittäminen on suuri kiinnostuksen kohteeni. Työelämän muutos- ja kehittämistahti on valtava, eikä ihmisten osaaminen pysy vauhdissa mukana. Minua kiinnostaa, millä kaikilla tavoin työnohjaus voi tukea muutosta. Olen myös viemässä työnohjauksen luontoon. Nuoruuden kesät partioleirien johtajana Amerikassa sytyttivät innostukseni eräilyyn. Nyt sydämenasiani on yhdistää luontoelämys
työnohjaukseen. Teen työnohjausta pääasiassa iltaisin ja viikonloppuisin."


TOIMIPAIKKA: Pääkaupunkiseutu ja Uusimaa

TYÖKIELI: suomi

YHTEYSTIEDOT: merituuli.herrala@elisanet.fi p. 040 566 2206

 

"Omat ajatukseni itsestäni työelämässä selkenivät ohjauksessa. Tiedostan myös tavoitteeni paremmin ja tiedän, miten sinne pääsen. Suunta on selkeämpi ja voin luottaa tekemiseeni."